Monitori darbam un spēlēm. Kādu izvēlēties?

Monitori darbam un spēlēm. Kādu izvēlēties?

Gan strādājot, gan atpūšoties mēs izmantojam datoru. Tāpēc ir vērts iepazīties ar profesionāļu ieteikumiem, kā iegādāties piemērotāko datora monitoru. Ja jums nav pieredzes un zināšanu, tad lielajā monitoru piedāvājumā var būt grūti atrast piemērotāko. Svarīgi ir neiegādāties pirmo monitoru, kuru ieraugāt veikalā vai online veikalā, bez īpašās iedziļināšanās un izpētes, jo šādi iegādāts monitors ir gluži kā laimes spēle. Bez informācijas iegūšanas jūs nevarat zināt, kāda veida monitors ir jūsu situācijā vispiemērotākais.

Monitora izmērs

Tirgū lielākoties ir pieejami monitori šādos izmēros jeb malu attiecībā:

  • proporcija 16 : 9;
  • proporcija 16 : 10;
  • proporcija 21 : 9.

Ja ir nepieciešams dators gan darbam, gan datorspēļu spēlēšanai, tad ieteiktu izvēlēties monitoru, kuru proporcija ir 21 : 9. Turpretī, ja dators tiek lietots burtiski tikai tam, lai lasītu ziņas un pārskatītu e-pastu, tad derēs monitors ar malu attiecību 16 : 9.

Izšķirtspējas kritērijs

Ekrāna izšķirtspēja ir monitorā esošo pikseļu skaits.  Protams, ka labāks būs tas monitors, kuram ir augstāka izšķirtspēja. Ir lieliski, ja monitoram ir augsta izšķirtspēja, bet, lai viss strādātu un darbotos labi, līdz ar augstas izšķirtspējas monitoru būtu ieteicams iegādāties arī jaudīgāku video karti. 

Izliekts un plakans monitors

Izliekta veida monitori kļūst arvien pieprasītāki ne tikai datoriem, bet arī televizoriem. Gan izliekts monitors, gan izliekts TV ekrāns ļauj jums ietvert savā redzeslokā pēc iespējas plašāku attēlu. Izliektu datora monitoru varēsiet iegādāties tikai viena veida proporcijā – 21 : 9.

Monitora korpuss

Monitora korpuss ir svarīgs, jo tas pasargā ekrānu no ārējās vides ietekmes un apstākļiem. Labs un stabils korpuss, kas izgatavots no vislabākajām un kvalitatīvākajām detaļām, ir rādītājs, ka monitors jums kalpos ilgu laiku. Ieteicams meklēt monitoru, kas ir izgatavots no plastmasas, kas ir noturīgs pret skrāpējumiem. 

Iespējams, ka neesat par to aizdomājušies, bet svarīgs rādītājs ir arī monitora svars. Nebūs ērti un droši, ja monitors būs pārāk viegls un apgāžams ar viena pirksta mājienu. Monitoram ir jābūt salīdzinoši smagam un stabilam.

Monitoru savienotāji

Lai monitors varētu funkcionēt, ir nepieciešams piemērots savienojums. Savienojumu veidi ir dažādi, mēs piedāvājam tikai dažu populārāko savienojumu aprakstu un informāciju:

  • VGA – viens no izplatītākajiem savienojumiem, kuru ieteicams izvēlēties, ja neesat informēti par citiem savienojumiem, bet vēlaties, lai datora monitors darbojas kvalitatīvi;
  • DVI – atrodams lielākajā daļā jaunākās paaudzes datoru. Iespējams savienot modernākās video kartes, lai iegūtu asākus un krāsainākus attēlus;
  • HDMI – savienojums ļaus savienot datoru ar populārākajām ierīcēm un līdz ar to nodrošināt augstu izšķirtspēju. Šis savienojums jums ir nepieciešams, ja būs jau tekstā minētais dators jaudīgai spēļu spēlēšanai.

Kur iegādāties

Nevienam nav ne brīnums, ne pārsteigums, ka monitori ir pieejami gan klātienes, gan tiešsaistes veikalos. Protams, tiešsaistes veikalos monitoru klāsts ir krietni vien lielāks, jo online veikalu neierobežo konkrēta telpa. 

Izvēloties iepirkties e-veikalā, novērtējiet iespaidīgo monitoru klāstu – LG monitori, dažādi gaming monitori –, kādu var atrast e-veikalā 220.lv. Interneta veikalā 220.lv monitoru atradīs gan tiem, kuri to meklē darba un ikdienas vajadzībām, gan tie, kuri meklē monitoru spēlēm. Pievērsiet uzmanību arī citiem noderīgiem aksesuāriem ērtākai spēļu spēlēšanai. Kā zināmākos zīmolus, ko piedāvā e-veikals 220.lv, varam nosaukt – LG, Samsung un AOC. Izvēlieties monitoru un saņemiet to sev ērtā veidā!

Share

Comments

=

* Please fill in the amount verbally!

"Latvijas Tālrunis" Ltd. invites Internet users - readers of the portal, to comply with moral, ethical and decency standards, while writing comments on published articles and news, not to incite violence, hatred or discrimination, not to spread information that is offensive to person's dignity and honor, not to hide behind the name of another person, not to do advertising without editorial consent. In the event that the comment author fails to comply with the above rules, their comment may be deleted and "Latvijas Tālrunis" Ltd. has the right to inform the supervisory authorities of possible violations of the law.